În calitate de angajator responsabil, avem obligația morală și legală de a asigura condiții de muncă sănătoase și sigure pentru toți oamenii noștri. Dorim să fim un angajator atractiv și știm că un loc de muncă sigur și sănătos susține atracția, implicarea, precum și productivitatea. Clienții și partenerii noștri se așteaptă, de asemenea, să demonstrăm cele mai bune practici și să asigurăm un standard ridicat constant în operațiunile noastre globale, care protejează lucrătorii noștri și comunitățile în care lucrează.

Strategia noastră de sănătate și siguranță își propune să inspire și să împuternicească oamenii noștri să aleagă un viitor mai sănătos, oferind în același timp un mediu de lucru sigur și sănătos, care îi protejează de accidentele profesionale și bolile fizice și mentale.

Ne propunem să obținem performanțe de nivel mondial în materie de sănătate și siguranță; pentru a preveni accidentele, rănile și bolile legate de muncă și pentru a construi o mentalitate proactivă în materie de sănătate și siguranță bazată pe leadership, procese și oameni din întreaga organizație.

Angajamentul nostru pentru 2030

 • Rata de accidentare sub 1    
 • Rata totală a vătămărilor sub 15      
 • Rata de observare a riscului peste 600    
 • Rata de închidere peste 60      
 • Rata de îmbolnăvire sub 3,5

Un loc de muncă sigur

A te putea întoarce acasă în siguranță în fiecare zi este un drept de bază pentru toată lumea. Programul nostru de siguranță „Gândește în siguranță, simte-te în siguranță, acționează în siguranță” se bazează pe șapte reguli de siguranță de bază, o serie de instrumente de siguranță, de ex. runde de observare și analiză a cauzelor rădăcină, instruire pentru abilități soft și o autoevaluare culturală a sănătății și siguranței bazată pe un model de evaluare standardizat care se concentrează pe atingerea excelenței în sănătate și siguranță, lucrând pentru a optimiza echilibrul dintre conducere, organizație și procese. 

Organizăm zile de siguranță și sesiuni de instruire pe teme specifice de siguranță și comportament în siguranță așteptat. Obiectivul principal este să instruim și să încurajăm toți oamenii noștri să se gândească la siguranță lor, înainte de toate.

Țintele noastre pe termen scurt

În fiecare an, ne măsurăm rezultatele în materie de siguranță după numărul (Rata de accidentare) și gravitatea accidentelor (Rata totală a vătămărilor înregistrate). Pe termen scurt ne propunem:

 • Un maxim global absolut de 11 accidente cu zile de lucru pierdute la un milion de ore de lucru
 • Zero accidente cu consecințe de durată

Managementul bolii

Principiile noastre de gestionare a bolilor se concentrează pe urmărirea sistematică prin întâlniri de dialog structurat, roluri și responsabilități clare, intervenție timpurie și reveniri timpurii sigure la locul de muncă după boală. Absența are un impact și, în unele cazuri, poate fi un semnal al unei probleme de sănătate subiacente sau al unei alte probleme. Pe baza unei abordări de intervenție timpurie, am construit procese care se concentrează pe planificarea eficientă pentru o întoarcere timpurie sigură și respectuoasă și minimizează riscul unei absențe ulterioare.

Ținta noastră

Ținta globală de îmbolnăvire pentru 2030: 3,5%.

Sănătate fizică

Odată cu ritmul schimbării în societate și la locul de muncă, bunăstarea fizică este mai importantă ca niciodată pentru a ne ajuta să rămânem rezistenți și capabili să facem față provocărilor cu care ne confruntăm. Activitatea fizică și bunăstarea mentală merg mână în mână. Activitatea fizică poate îmbunătăți starea de spirit, poate reduce stresul și anxietatea și poate ajuta la prevenirea problemelor de sănătate mintală. În timp ce studiile arată că exercițiile de intensitate mai mare sunt cele mai utile, cercetările au sugerat, de asemenea, că chiar și activitățile de intensitate scăzută efectuate în mod regulat pot fi benefice pentru sănătatea noastră mintală.

Ne focusăm pe 3 domenii cheie de sănătate:

 • Lucrând proactiv la îmbunătățirea ergonomiei și a condițiilor fizice pentru a preveni efortul asupra corpului
 • Încurajarea tuturor să acționeze pentru propria sănătate prin angajarea în activități fizice
 • Oferirea accesului regulat la sănatate a persoanelor din cadrul companiei

Acțiuni asupra sănătății fizice:

 • Verificări preventive ale terapeutului ocupațional în toate site-urile și birourile, inclusiv oamenii de vânzări la distanță, cel puțin o dată pe an.
 • Încorporarea exercițiilor fizice zilnice cu benzi de rezistență în toate șantierele și birourile.
 • Oferind controale de sănătate bianuale gratuite pentru toți angajații.
 • Introducerea inițiativelor locale de sănătate bazate pe rezultatul controalelor anuale.

Bunastarea mentală

Cum să lucrezi cu mintea ta pentru a obține mai multă mulțumire și fericire în muncă și în viață. Prin intermediul informațiilor despre modul în care funcționează creierul și al legăturilor cu instrumentele și valorile de bază Unibake Leadership, puterea mentală va crește. Sănătatea noastră mintală afectează modul în care gândim, simțim și acționăm și determină modul în care gestionăm stresul. Sănătatea mintală include bunăstarea noastră emoțională, psihologică și socială – și este la fel de importantă ca și sănătatea noastră fizică. Când sănătatea noastră generală este în echilibru, putem face față stresului vieții, putem învăța bine și putem lucra bine.

Credem că putem obține un grad mai mare de fericire și satisfacție în viață dacă înțelegem mai bine cum funcționează creierul și corpul nostru. În calitate de angajator, avem o responsabilitate uriașă pentru a sprijini bunăstarea mentală a oamenilor noștri și a preveni stresul.

 

Inițiativele noastre preventive oferă:

 • Informații despre modul în care funcționează sistemul de recompense al creierului
 • Instrumente pentru creșterea bunăstării mentale       
 • Informații despre cum să descoperiți semnele timpurii de stres

Oricine poate scăpa de stres și trebuie tratat individual. Avem un proces clar cu acces la suport profesional.

Acțiuni privind bunăstarea psihică și prevenirea stresului

 • Antrenamente
 • Punerea la dispoziție pentru toată lumea a literaturii gratuite despre bunăstarea mentală și prevenirea stresului    
 • Facilitarea evenimentelor speciale cu vorbitori interni și extern    
 • Oferind meditație, exerciții de respirație și instrumente digitale de gestionare a somnului pentru toată lumea
 • Roata socială anuală care se concentrează pe aranjamente sociale în brutării și birouri
 • Antrenamente despre cum să descoperiți semne timpurii, simptome și cum să preveniți
 • Instrumente de autoevaluare pentru monitorizarea curbei de performanță la stres

Construirea unui loc de muncă bazat pe respect și diversitate