Noi suntem Lantmännen Unibake. Prezent pe toate continentele, Lantmännen Unibake este un lider global în produse de panificație. Suntem un popor de brutari – deopotrivă mândri că ne bazăm pe tradiția pâinii, îmbinând-o cu tendințele stilului de viață modern, dar și umili în față faptului că facem parte dintr-o istorie la fel de veche precum civilizația însăși.

Dovezile arată că oamenii din epoca de piatră au făcut primele pâini cu mii de ani înainte de agricultură. Ceea ce face ca pâinea să fie una dintre cele mai vechi alimente preparate. Astăzi este una dintre principalele surse de nutriție din lume.

Misiunea noastră

Lantmännen Unibake a suferit schimbări uriașe de-a lungul anilor. Cu toate acestea, scopul afacerii noastre nu s-a schimbat niciodată – bucuria mâncării. Ne iubim afacerea: mirosul de croissante sau de melci proaspăt scoși din cuptor. Senzația că îți lasă gura apă și cântecul vesel pe care îl cântă burtica noastră atunci când mușcăm o crustă crocantă și ușoară, însoțită de o umplutură generoasă, caldă, și dulce. Toate acestea ne motivează să ne trezim în fiecare dimineață.

Scopul nostru este ca pâinea, prăjiturile și produsele de patiserie să îi facă fericiți și mulțumiți pe oamenii din orice colț al lumii. Ne propunem să ajungem la miliarde de oameni, de toate vârstele, din toate țările de pe glob și să facem miliarde de burtici să zâmbească.

  

Viziunea noastră

Bazându-ne pe pasiunea noastră pentru copt și pe misiunea noastră de a oferi plăcere prin mâncare, avem o viziune clară asupra viitorului nostru. Suntem prezenți în mai multe țări, avem o istorie solidă cu mulți ani de investiții în competențe și ne dorim să fim agili și să acționăm rapid.

Cultură și organizație

Considerăm că avem o cultură a deschiderii, a prieteniei și a încrederii. Împărtășim perspective și lucrăm împreună, dincolo de echipe și granițe, pentru a ne atinge viziunea. Cu toții prosperăm pentru că suntem parte din ceva mai mare și pentru că fiecare dintre noi își poate realiza potențialul în diverse afaceri, culturi și țări.

Totul se bazează pe acest mix. În compania Lantmännen Unibake suntem peste 6.000 de angajați. Fiecare are propriile sale experiențe, abilități și cunoștințe, fiecare este unic, însă toți lucrăm împreună. Un amestec care contribuie la unicitatea Unibake.

Întotdeauna flămând – un apetit nesfârșit pentru mai mult

Ne-am construit compania pe o cultură a antreprenoriatului. Inițial, Lantmännen Unibake s-a dezvoltat prin achiziția de brutării care erau puternice pe piețele locale. Am adăugat structură și am creat fundația pentru puterea și scopul Lantmännen Unibake de astăzi.

Îl numim „One Unibake”. Credem că deblochează potențialul suplimentar al filialelor noastre prin organizarea proceselor și operațiunilor de bază într-o configurație structurată.

Rămânem alături de clienți, ne păstrăm agilitatea și responsabilitatea la nivel local și adăugăm puterea unei organizații globale - toate acestea cuprinse în valorile noastre.

Ne concentrăm în egală măsură pe creștere prin achiziții și creștere organică, consolidare și crearea unei structuri de grup extrem de integrate.

Lantmännen Unibake România

blobid0.png

LANTMANNEN UNIBAKE, grupul internațional de produse de panificație cu sediul central în Danemarca, a intrat în România în anul 2016.

Fabrica a fost inaugurată în anul 2010 și a fost construită și dotată la standarde ridicate în domeniu. S-a dorit a fi o brutărie state-of-the-art, prin echipamente și proces tehnologic, care să fabrice chifle de calitate superioară, destinate atât pieței locale, cât și celorlalte piețe din regiune. Astfel, câteva piețe pe care le deservim sunt: România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Germania, Danemarca, orientul mijlociu, cât și UE. 

Producem chifle, comercializăm produse de patiserie și alte produse de panificație din cadrul grupului. Compania a diversificat portofoliul și a introdus produse de panificație
fabricate de companiile surori din cadrul grupului Lantmannen Unibake, produse consacrate pe piața europeană și care s-au dovedit a fi foarte apreciate de consumatorii din România. În momentul de față, LANTMANNEN UNIBAKE colaborează cu clienți de tip fastfood, toți retailerii internaționali, lanțuri de benzinării, precum și cu piața tradițională prin intermediul partenerilor distribuitori. Compania a introdus gama de chifle ambalate în pachete pachete pentru consumatori, cu termen lung de valabilitate (30-60 zile), care nu necesită congelare. Aceste produse au avut un real succes în rândul clienților și consumatorilor, care pot astfel să își prepare singuri, acasă, rețetele preferate de hamburgeri și hot dogi. 

Gama de produse oferită în prezent

Sortimentația actuală include chifle pentru hamburgeri și hot dogi, complet coapte și congelate, dar și chifle coapte cu termen lung de valabilitate, având diferite dimensiuni, gramaje și decoruri. Toate chiflele sunt vegane, în condițiile în care nu se folosește niciun ingredient ori subingredient de origine animală.

LANTMANNEN UNIBAKE comercializează și produse de patiserie precum croissante de diferite tipuri (cu unt, clasice sau cu umpluturi din cremă de alune, caise, fructe roșii sau brânză), celebra plăcintă cu nuci pecan și sirop de arțar, dar și alte foietaje cu diferite umpluturi (vanilie, fructe, lămâie, scorțișoară). Începând cu 2020 au fost introduse în portofoliu și produse precum pâine, gogoși și alte produse de patiserie.
În 2021 LANTMANNEN UNIBAKE introduce o gamă de produse de patiserie congelate, destinate consumatorilor finali și care deja sunt disponibile în marile magazine.

Produsele LANTMANNEN UNIBAKE sunt comercializate sub brandul Schulstad, însă compania produce și mărci private pentru cei mai mari retaileri din piață.

Brutăria Lantmannen Unibake din România

Fabrica din România a fost construită în 2010 ca unitate state-of-the-art cu tehnologie ultra performantă.

Brutăria, în sângele nostru din 1880

Ne uităm în urmă la un secol de istorie a brutăriei și credem că tradiția este cel mai important ingredient.

Ne străduim să îmbinăm tradiția și inovația folosind metode încercate și testate într-un cadru modern de panificație, pentru a răspândi minunata aromă a produselor de patiserie pe străzile și în inimile iubitorilor de pâine de pretutindeni.