În calitate de companie globală de panificație, avem un rol important de jucat în contribuția și prevenirea impactului schimbărilor climatice și căutăm să atragem și să reținem pe cei mai buni și mai străluciți pentru a ne ajuta să îndeplinim această sarcină.

Operăm într-un mediu divers. Acest lucru este evident în forța noastră de muncă, clienți, consumatori, furnizori, comunități și parteneri. Împuternicirea tuturor celor 6.000 de lideri ai noștri din diferite funcții și zone geografice este cheia pentru atingerea obiectivelor noastre și menținerea succesului afacerii noastre.

Pentru a asigura acest lucru, trebuie să oferim o cultură incluzivă și care reflectă viziunea și valorile noastre și un mediu de lucru în care toată lumea are șanse egale și își poate îndeplini potențialul și își poate maximiza contribuția, indiferent de diferențele individuale. În fiecare zi, experimentăm că incluziunea și diversitatea în echipele noastre măresc creativitatea și ne permit să luăm decizii mai bune. Știm că excelența în acest domeniu este esențială pentru construirea unui brand de angajator puternic, care atrage și angajează cei mai buni oameni la toate nivelurile.

Codul de conduită

Angajamentele noastre pentru 2030:

 • Vom tripla numărul de oameni care reprezintă generațiile următoare
 • Vom mări aranjamentele noastre flexibile de muncă pentru oamenii experimentați cu experiență îndelungată de lucru cu un factor de patru
 • Vom oferi 100% salariu egal pentru locuri de muncă egale
 • Vom asigura o împărțire de gen 50/50 în echipele noastre de management

Cinci domenii de interes pentru a construi un loc de muncă bazat pe respect și diversitate

Egalitate între sexe

 

 

Egalitate salarială pentru aceealeași poziții

Toleranță zero față de discriminare și hărțuire

Echipe cu medii și naționalități diferite

Recunoașterea puterii tuturor generațiilor

Reflectând către societate ne angajăm să

Angajăm 6.000 de oameni cu o mare diversitate de cultură și mediu. O forță de muncă diversă permite decizii mai bune, iar Unibake este o companie mai puternică atunci când oamenii noștri reflectă diferențele de gen, rasă, origine etnică, religie, orientare sexuală, vârstă, nivel de educație și statut socioeconomic. Angajăm colegi indiferent cine sunt și de unde provin, fără prejudecăți sau părtiniri. Și oferim oportunități egale de dezvoltare prin programe de formare și oportunități de mobilitate internă.

Promovăm în mod activ egalitatea de sex și diversitatea. Este imperativ pentru noi să avem o piață a muncii în care se utilizează toată competența și vedem că diversitatea contribuie la dezvoltarea continuă a Unibake. Lucrăm activ pentru a ne asigura că locurile noastre de muncă sunt stimulatoare pentru toți angajații, indiferent de sex, identitate de gen sau expresie de gen, etnie, religie sau alte convingeri, dizabilitate, orientare sexuală sau vârstă. Nu acceptăm nicio formă de discriminare, intimidare, oprimare sau hărțuire.

Echilibru între sexe

Ambiția noastră este să creăm o experiență constantă la locul de muncă de mare încredere pentru toată lumea, indiferent cine sunt sau cu ce lucrează în Unibake. Oferirea oportunităților fiecărui personane, indifferent de sex, de a-și dezvolta cariera în cadrul Unibake până la roluri manageriale, la toate funcțiile și nivelurile organizaționale este o parte fundamentală a acestui lucru.

Un echilibru bun intre sexe în management favorizează un mediu divers, cu perspective diferite, oferă un bazin de talente mai larg în întreaga organizație, îmbogățește colaborarea și crește implicarea și mulțumirea.

Angajamentul nostru pentru 2030

Ne propunem să creștem ponderea femeilor în toate funcțiile de conducere la 50%.

Măsurăm echilibrul de gen la toate nivelurile

Măsurăm echilibrul de gen la toate nivelurile:

 • Top management
 • Managementul mediu
 • Liderii echipei

Când recrutăm pentru poziții de conducere, ne asigurăm întotdeauna că există un echilibru bun între sexe al candidaților pe lista scurtă.

Egalitate salarială pentru aceleași poziții

Este o valoare fundamentală în Unibake să asigure drepturi și șanse egale pentru toate genurile. O parte din aceasta este, de asemenea, asigurarea echității salariale pentru muncă egală. Unibake a implementat criterii măsurabile și observabile pentru a determina salariul. Structurile salariale echitabile la nivel intern, facilitate de sistemele de evaluare a locurilor de muncă care măsoară locurile de muncă, ne ajută să creăm mai multă transparență cu privire la valoarea remunerativă a anumitor locuri de muncă și să ne asigurăm că ne respectăm punctul de vedere și ambiția noastră de a elimina elementele discriminatorii ale diferențelor salariale în cadrul afacerii noastre globale.

 

 • Raportăm toate statisticile impuse de lege privind egalitatea de remunerare între sexe
 • Analizăm proactiv egalitatea de remunerare între femei și bărbați în mod regulat, pe baza evaluărilor posturilor și luăm măsuri pentru a reduce decalajele
 • Examinăm practicile de angajare și promovare pentru a reduce părtinirea inconștientă și barierele structurale
 • Pentru noi angajări interne și externe, asigurăm salariu egal pentru muncă egală

Angajamentul nostru pentru 2030

Ne propunem să avem 100% egalitate în salarii pentru aceleași poziții.

Toleranță zero față de discriminare și hărțuire

Mediul nostru de lucru este locul în care lucrăm și ne petrecem timpul în timpul zilelor noastre de lucru. Condițiile noastre de muncă ne afectează capacitatea de a lucra la potențialul nostru cel mai înalt, satisfacția noastră în muncă și simțul nostru de comunitate și, prin urmare, acțiunile legate de mediul de lucru sunt o parte naturală a operațiunilor noastre. 

Munca în mediul de lucru ar trebui să fie pe termen lung și preventivă și să se bazeze pe legislația națională din fiecare dintre țările în care ne desfășurăm activitatea – acestea fiind spuse, este în interesul Unibake să respecte standarde și mai înalte pentru a ne asigura că rămânem un angajator atractiv și competitiv.

Nu acceptăm nicio formă de victimizare, hărțuire sau discriminare și toate site-urile noastre trebuie să respecte întotdeauna legislația națională privind hărțuirea și discriminarea, inclusiv legislația privind discriminarea pozitivă. Lucrăm pentru a ne asigura că toți angajații primesc salariu egal pentru muncă egală în toate țările în care activăm.

Angajamentul nostru pentru 2030

Vom avea zero rapoarte de victimizare, hărțuire sau discriminare pe toate site-urile noastre.

Echipe mixte cu medii și naționalități diferite

Ne eficientizăm în mod continuu forța de muncă pentru a îmbunătăți incluziunea și diversitatea culturală și pentru a construi un loc de muncă potrivit pentru a răspunde cerințelor și competențelor viitorului. Credem că o abordare culturală incluzivă valorifică diferențele dintre angajații noștri și reflectă mai bine societatea și comunitățile în care trăim. În plus, diversitatea în echipele noastre ne ajută să descoperim soluții unice, să luăm decizii de afaceri eficiente și să dezvoltăm inovații care iau în considerare și diversitatea consumatorilor și clienților.

Puterea tuturor generațiilor

Există cinci generații în forța de muncă de astăzi și găsirea unor modalități de a ne adapta ofertele de angajare pentru a se potrivi nevoilor și cerințelor tuturor generațiilor este o componentă cheie în atenuarea riscului de deficit critic de forță de muncă în viitor. Deși este esențial să atrageți și să angajați talente viitoare, este la fel de important să aveți planuri puternice pentru a păstra angajații seniori cu experiență care se apropie de pensionare.

Tinere talente

O companie care se concentrează pe creșterea și dezvoltarea angajaților este mai competitivă în ceea ce privește recrutarea și reținerea. Nepregătirea poate duce la un efect de domino cauzat de nevoia imediată de a ocupa o poziție de conducere la nivel înalt și de golurile în cascadă pe linia de succesiune pe măsură ce indivizii sunt mutați în sus. Gestionarea unui pipeline durabil de talente în toate funcțiile este esențială pentru succesul continuu al afacerii noastre. Crearea unui loc de muncă care atrage talente de top din industrie și investirea în modalități de a ne menține talentul pe termen lung extinde capacitatea generală de conducere a Unibake și oferă o forță de muncă angajată, care se simte valoroasă pentru afacere și este angajată pentru succesul său pe termen lung.

 

 • Ne străduim să avem o abordare incluzivă și cuprinzătoare a tinerilor talente și să lucrăm cu diverse canale
 • Colaborăm cu universitatea pentru o serie de activități  
 • Derulăm un program global de absolvenți de doi ani în fiecare an    
 • Oferim stagii de ucenicie si stagii de practica
 • Oferim posturi cu fracțiune de normă pentru studenții care își fac licența sau masterul 
 • Oferim studenților să își scrie teza cu noi (ca parte a licenței, masterat sau doctorat)

Forță de muncă experimentată

Mulți oameni aleg să lucreze și după ce ies la pensie. Unii se bucură de interacțiunea socială pe care o au cu colegii de muncă. Alții continuă să lucreze din motive economice. Lucrătorii seniori sunt angajați buni. Ei aduc ani de experiență și cunoștințe cu ei și mulți oferă, de asemenea, beneficii suplimentare, cum ar fi angajamentul ridicat al angajaților, o etică a muncii și abilități puternice de management al personalului și interpersonale; angajații sunt la fel de importanți ca și planurile de a atrage viitoare talente. În calitate de angajator, suntem responsabili de găsirea modalităților de a ne angaja forța de muncă experimentată și de a le face să rămână cu noi pentru mai mult timp.

Este posibil ca lucrătorii noștri seniori să nu vrea să continue să lucreze cu normă întreagă+ în fiecare săptămână toată viața. Pentru a-i atrage să rămână angajați, să-și încetinească ieșirea și să reducă pierderea cunoștințelor lor instituționale, oferim o varietate de soluții flexibile:

 • Soluții part-time pentru pensionari
 • Angajare plătită pe oră în perioada pensionării
 • Soluții de „consultant” bazate pe misiuni pentru proiecte specifice
 • Continuarea angajarii după vârsta normală de pensionare

Angajamentele noastre pentru 2030

 • Vom tripla numărul de „generații următoare” * (nivel de referință 2021)
 • Vom crea locuri de munca ,de patru ori mai multe, pentru persoanele în vârstă (nivel de bază 2021)

*stagiari, studenti, ucenici, absolventi