Asumarea unui rol activ în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății publice

Încă de la început, alimentele și nutriția au fost ingrediente fundamentale în ceea ce privește sănătatea omului, și de mii de ani produsele de panificație, în special pâinea, au făcut parte din istoria omenirii. Ele joacă un rol esențial în viața noastră de zi cu zi și sunt simbolul culturii, istoriei, foametei, bogăției, războiului și păcii. Produsele de panificație sunt indispensabile și au reprezentat de-a lungul timpului cheia supraviețurii umane, fiind un element de bază în numeroase culturi și reprezentând moneda de schimb în unele cazuri.

Provocări crescute

Producția industrializată de alimente, urbanizarea rapidă și schimbarea stilului de viață transformă tiparele alimentare. Oamenii din întrega lume tind să mănânce mai multe grăsimi saturate, zahăr și sare față de recomandările nutriționale.

În același timp, pe măsură ce tiparele alimentare se modifică, oamenii consumă mai puține fructe și legume, și mai puține fibre alimentare precum cerealele integrale, care sunt componente cheie ale unei diete sănătoase.

Sarea, zahărul și grăsimile sunt alți factori dietetici care contribuie la povara creată de bolile ce au legătură cu stilul de viață, cum ar fi obezitatea și diabetul, care sunt în creștere – și trebuie reduse.

Un DALY reprezintă echivalentul unui an de viață sănătos pierdut.

Unibake poate avea impact asupra câtorva dintre factorii de influență pentru anii de viață sănătoasă pierduți, concentrându-se pe 4 domenii cruciale:

Creșterea numărului de fibre

Deoarece 14 - 35% din totalul fibrelor prezente în dieta zilnică, provin din pâine, vom crește conținutul de fibre din pâinea noastră din grâu și din chiflele de tip fast-food.

Scăderea conținutului de sare

Deorece 25-35% din aportul de sare din dieta zilnică provine din pâine, scădem conținutul de sare din pâinile și chiflele noastre de tip fast-food.

Scăderea caloriilor

Deoarece dulciurile joacă un rol important în dietă, ca sursă de energie, scădem conținutul de calorii din dulciurile și produsele noastre de tip fast-food.

Angajamentele noastre în ceea ce privește sănătatea

Unibake și-a propus să aibă un impact pozitiv asupra sănătății publice prin creșterea volumului de produse mai sănătoase până în 2030.

Angajamentele pe care ni le-am luat:

  • 100% din volumul de pâine și chifle tip fast-food conține minumum 3% fibre și 30% din pâinea din grâu conține minim 6% fibre
  • 33% din cerealele din pâinile noastre din grâu și secară sunt integrale
  • Reducerea cu 10% a conținutului mediu de sare din pâinea de grâu, pâinea de secară și chiflele de fast-food
  • 40% din volumul dulciurilor să conțină maxim 250 kcal per porție

Nutriție echilibrată