Sustenabilitatea se află în centrul afacerii noastre. Ne bazăm pe o experință de peste o sută de ani în panificație și respect pentru resursele naturale. Abordăm un mod responsabil de lucru în prepararea și distribuirea fiecărui produs de panificație proaspăt sau congelat.

Aceasta este agenda noastră de mediu, cu obiective și ambiții pentru cinci domenii cheie din propria producție.

Risipa alimentară

Atunci când risipim alimente, risipim și resursele necesare creșterii, recoltării, procesării, producerii, transportării și ambalării acestora. În prezent, reciclăm 100% pierderile din producție și le folosim pentru hrana bogată în proteine destinată bovinelor, dar și pentru producția de biocombustibili ecologici.

Ambalaje din plastic

Reducem grosimea și dimensiunea pungilor noastre de plastic, ambalăm bunurile mai eficient și reciclăm cât de mult putem. Până în 2022 ne vom reduce consumul de plastic cu 10%, iar toate ambalajele noastre vor fi reciclabile.

Materii prime

Ouă 100% de la găini crescute la sol. Ulei de palmier segregat 100% certificat RSPO (ulei de palmier produs responsabil). Și cacao 100% produsă sustenabil. Lucrăm îndeaproape cu furnizorii pentru a menține oamenii, animalele și natura în siguranță.

Logistică

Având brutării în 20 de țări, logistica inteligentă și ambalarea eficientă pot economisi mulți kilometri și combustibil.

Programul nostru de Excelență în Logistică este conceput pentru a optimiza fiecare pas al lanțului de aprovizionare. Lantmännen Unibake contribuie la obiectivul Lantmännen de a reduce cu 70% emisiile de CO2 din transport până în 2030.

Producție

Facem tranziția către o producție fără combustibili fosili în brutăriile noastre. În același timp, optimizăm procesele și echipamentele pentru a ne reduce consumul de energie în brutării. Până în 2022, urmărim o reducere cu 40% a emisiilor de CO2 din energia utilizată în brutăriile noastre, comparativ cu nivelurile din 2015, iar până în 2040 toate brutăriile noastre din Europa vor funcționa 100% fără combustibili fosili.

Panouri fotovoltaice

Lantmannen Unibake România a demarat proiectul privind instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirilor existente. Acest lucru va ajuta la reducerea costurilor cu energia electrică, necesară producției.

Vezi comunicatul de presă aici